Het weer in Europa

Weersverwachting

Regenradar

Weerbericht Europa

Van onze weerman Wilfred Janssen

Centraal Europa

In het noorden van Duitsland is het grotendeels bewolkt met nu en dan ook lichte regen of motregen. Ook in het zuiden van de Alpen kan een enkele bui vallen. Elders in Centraal-Europa is het zo goed als droog met ruimte voor de zon.

Noord Europa

In grote delen van Noord-Europa is het rustig weer. Alleen in het zuiden van Finland en in het uiterste noorden van Noorwegen is het bewolkt met enige tijd neerslag, soms winters. In de avond kan in Denemarken juist weer enige tijd regen vallen.

West Europa

Een lagedrukgebied boven Ierland zorgt op veel plaatsen in West-Europa voor bewolking. Met name in Ierland, het zuiden van Engeland en in het westen van Frankrijk is het van tijd tot tijd nat. In het oosten van Frankrijk en in het zuiden van de Benelux is het meest droog.

zuidoost Europa

Een hogedrukgebied zorgt voor droog weer en veel zon in het overgrote deel van Zuidoost-Europa. Met name op de Balkan is het rustig weer met weinig wind. Op de Griekse Eilanden en in West-Turkije kan het aan zee stevig uit het noorden waaien.

zuidwest Europa

In Portugal en in het grootste deel van Spanje heeft bewolking de overhand. Op veel plaatsen valt ook enige tijd regen, of er komen soms pittige regen- en onweersbuien voor. In Italië is het op de meeste plaatsen droog met nu en dan flink wat zon.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa