Het weer in Europa

Weersverwachting

Regenradar

Weerbericht Europa

Van onze weerman Marco Verhoef

Centraal Europa

Een lagedrukgebied beïnvloed het weer in grote delen van Centraal-Europa. In Duitsland en Polen vallen diverse buien in de hogere delen valt vanaf 600 meter sneeuw. Aan de noordzijde van de Alpen is het bewolkt en valt op veel plaatsen sneeuw vanaf 500 meter.

Noord Europa

In Scandinavië is het op veel plaatsen droog en zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon. In het noorden van Lapland is het bewolkt en valt wat sneeuw. Denemarken krijgt op woensdag te maken met stevige buien en staat er veel wind.

West Europa

Een lagedrukgebied zorgt voor wisselvallig weer. In Groot Brittannië is het morgen nat en winderig. De Benelux is grotendeels droog met wat zon. In het zuidoosten van Frankrijk staat een Mistral, in het westen vallen enkele buien en is het bewolkt.

zuidoost Europa

In Griekenland en het westen van Turkije zijn er wolkenvelden waar de zon soms goed doorkomt. Op de Balkan is het grotendeels droog met uitzondering van Roemenië en Kroatië waar enkele buien vallen. De temperatuur is in veel gebieden vrij hoog.

zuidwest Europa

In Spanje en Portugal schijnt op veel plaatsen de zon met uitzondering van het noorden waar het bewolkt is. Het centrale deel van Italië krijgt morgen te maken met buien in het noordwesten staat veel wind, maar is het droog. Het is vrij zacht.

Het weer in Europa

De uitgebreide weersverwachting voor Europa. We tonen het actuele weer, de verwachting voor de eerstvolgende uren, het weerbericht voor vandaag en morgen en klik door naar één van de landen voor meer gedetailleerde informatie. De 14-daagse weersvoorspelling vind je bij de locaties.

Waarschuwingen Europa